Wątek: Co o tym sądzicie? Jestem w ciąży?
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
-
LIDER FORUM (min. 2800)
justynka20, idź i zrób test albo idź do lekarza. Na forum nie ma jasnowidzów, więc nikt Ci nie powie tak -jesteś w ciąży, nie - nie jesteś w ciąży. Wybacz, ale Twoja wypowiedź przypomina mi trochę wypowiedzi dziewczyn starających się o ciąże z pewnego forum, które co miesiąc są w ciąży bo chcą w niej być. Twoje odczucia mogą być objawami ciąży ale nie muszą. Pewność może Ci dać wyłącznie badanie, bo nawet test Ci 100% pewności nie da. Tym bardziej zrobiłabym test gdybym miała nieregularne miesiączki. Boisz się zrobić test bo boisz się pozytywnego czy negatywnego wyniku? Bo jeśli to pierwsze to po prostu do tego nie dorosłaś najwyraźniej. Jeśli jesteś jednak w ciąży to zwlekając z upewnieniem się tego szkodzisz tylko i wyłącznie sobie i dziecku.
-
-
LIDER FORUM (min. 2800)
Podzielam powyższą opinię
Symptomy się zgadzają, ale je można te sobie wkręcić albo mogą być spowodowane czymś innym. Po prostu zrób test
"Aż w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz"
-
-
Lider FORUM (min. 2800)
Najlepsza wizyta u ginekologa bądź test. Ja na początku ciąży typowych objawów jak wyżej wymienione, potraktowałam jako objawy stresu zbliżającego się ślubu. Nasz mózg faktycznie lubi się wkręcać, więc żeby się upewnić, najlepiej udać se do wiarygodnego źródła.
-
ELITA FORUM (min. 1000)
justynka20 - zrób test, jak wynik będzie pozytywny, to udaj się do lekarza, aby to zweryfikował. Ja miałam podobne objawy na początku mojej ciąży. Choć senność pojawiła się jeszcze trochę później niż u Ciebie. A niewiedza jest gorsza od wiedzy. Wiem, że robiąc test towarzyszą emocje. Z mężem chcieliśmy dzidziusia i czekaliśmy na dwie kreski, ale jak wykonywałam test i widziałam coraz bardziej widoczne dwie kreski zamarłam na chwilę wpatrując się w nie. A mąż nie wierzył, dopiero potwierdzenie lekarza rozwiało jego wątpliwości.
justynko20Czasem nam się wydaje, że to niezbyt dobry moment na dziecko, ale często się potem okazuje, że lepszego momentu nie mogło być. W ostatnim numerze MjM jest wypowiedz pewnej dziewczyny, której zaczęło się wszystko walić w momencie, gdy zaszła w ciążę. Więc głowa do góry, cokolwiek wykaże test. Może się jeszcze odezwiesz tutaj? I napiszesz nam, jaki był wynik testu?
-
STAŁY BYWALEC (min. 300)
Justynka20!
Podzielam opinię koleżanek, z tym, że po miesiącu, to lekarz Ci nic nie powie, a i zwykły test ciążowy może zawieść ( tak było u mnie). Więc polecam albo- bardzo czuły test ciążowy, albo badanie krwi Beta HCG i będziesz miała pewność
-
-
Administrator
Wiele wskazuje na to, ze jestes w ciązy, ale oczywiście musisz zrobić test ciążowy! Nadal go nie zrobiłaś?
-
-
FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
justynka20 i jak byłaś u lekarza ? Napisz czy jesteś w ciąży
-
STAŁY BYWALEC (min. 300)