+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Co o tym sądzicie? Jestem w ciąży?

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
    justynka20

Mieszka w
    Gdynia

Co o tym sądzicie? Jestem w ciąży?

Witam mam na imie Justyna i mam 20 lat wiec tak miesiąc temu a dokładnie dwa dni po okresie (okres zaczą się 2 stycznia a współczyliśmy 7 ) . Dodam że miesiączkuje nieregularnie zazwyczaj sa wahania do 14 dni.. Wiec w czasie tego współżycia pękła nam gumka a nie zauważyliśmy tego .. trzy dni później sytuacja się powtórzyła. 2 Lutego miną miesiąc od okresu jak nie było tak nie ma.. . A do tego jestem ospała .. śpie po 10 - 12 godzin i mało mi cieżko mi wstać i w dzien też czuje sie senna.. a zawsze wstawałam o 6 i spałam tylko kilka godzin i byłam wypoczeta, a teraz nie moge sie wyspać.Jem strasznie dużo,nie ma umiaru,tak jak bym miała żołądek bez dna ) i sikam strasznie dużo,czasem wyjde z wc i znowu muszę iść sikać..I do tego jestem znudzona i leniwa.Wczesniej godzinami siedziałam na necie a teraz wejde bo wejde ale nie musze wole iść spać.. Sprzatać mi sie nie chce..a lubiałam sprzatać.. i do tego silny ból na dole pleców.. i od kilku dni boli mnie brzuch.. Możliwe jest że jestem w ciaży ? Czy dwa dni po okresie to możliwe ? boje zrobić sie testu..Choć bardzo chce miec dzidziusia.. przez pół rok myślałam o tym stale ale mój chłopak nie chciał,zaakceptowałam to i wyluzowałam ) prosze o opinie..

2. dzieckozakupy.pl
    LIDER FORUM (min. 2800) Awatar kasiek
    Mieszka w
    Stargard Szcz.
    O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2011-09-07 zobacz kalendarz
    justynka20, idź i zrób test albo idź do lekarza. Na forum nie ma jasnowidzów, więc nikt Ci nie powie tak -jesteś w ciąży, nie - nie jesteś w ciąży. Wybacz, ale Twoja wypowiedź przypomina mi trochę wypowiedzi dziewczyn starających się o ciąże z pewnego forum, które co miesiąc są w ciąży bo chcą w niej być. Twoje odczucia mogą być objawami ciąży ale nie muszą. Pewność może Ci dać wyłącznie badanie, bo nawet test Ci 100% pewności nie da. Tym bardziej zrobiłabym test gdybym miała nieregularne miesiączki. Boisz się zrobić test bo boisz się pozytywnego czy negatywnego wyniku? Bo jeśli to pierwsze to po prostu do tego nie dorosłaś najwyraźniej. Jeśli jesteś jednak w ciąży to zwlekając z upewnieniem się tego szkodzisz tylko i wyłącznie sobie i dziecku.

LIDER FORUM (min. 2800) Awatar Dina
    Mieszka w
    Toruń
    O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2011-07-29 zobacz kalendarz
    Data
    19.07.2011
    Podzielam powyższą opinię Symptomy się zgadzają, ale je można te sobie wkręcić albo mogą być spowodowane czymś innym. Po prostu zrób test

"Aż w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz"

Lider FORUM (min. 2800) Awatar ola0203
    Mieszka w
    małopolska
    O mnie
    Szczęśliwa mamusia:)
    Data
    19.04.11 r. godz. 9:55
    Najlepsza wizyta u ginekologa bądź test. Ja na początku ciąży typowych objawów jak wyżej wymienione, potraktowałam jako objawy stresu zbliżającego się ślubu. Nasz mózg faktycznie lubi się wkręcać, więc żeby się upewnić, najlepiej udać se do wiarygodnego źródła.

ELITA FORUM (min. 1000) Awatar justi
    O mnie
    9.12.2010
    justynka20 - zrób test, jak wynik będzie pozytywny, to udaj się do lekarza, aby to zweryfikował. Ja miałam podobne objawy na początku mojej ciąży. Choć senność pojawiła się jeszcze trochę później niż u Ciebie. A niewiedza jest gorsza od wiedzy. Wiem, że robiąc test towarzyszą emocje. Z mężem chcieliśmy dzidziusia i czekaliśmy na dwie kreski, ale jak wykonywałam test i widziałam coraz bardziej widoczne dwie kreski zamarłam na chwilę wpatrując się w nie. A mąż nie wierzył, dopiero potwierdzenie lekarza rozwiało jego wątpliwości.
    justynko20Czasem nam się wydaje, że to niezbyt dobry moment na dziecko, ale często się potem okazuje, że lepszego momentu nie mogło być. W ostatnim numerze MjM jest wypowiedz pewnej dziewczyny, której zaczęło się wszystko walić w momencie, gdy zaszła w ciążę. Więc głowa do góry, cokolwiek wykaże test. Może się jeszcze odezwiesz tutaj? I napiszesz nam, jaki był wynik testu?

STAŁY BYWALEC (min. 300) Awatar MartaB
    Mieszka w
    Bytom
    O mnie
    Moje dziecko ma roczek :)
    Justynka20!
    Podzielam opinię koleżanek, z tym, że po miesiącu, to lekarz Ci nic nie powie, a i zwykły test ciążowy może zawieść ( tak było u mnie). Więc polecam albo- bardzo czuły test ciążowy, albo badanie krwi Beta HCG i będziesz miała pewność

Administrator Awatar Nowotka
    Mieszka w
    Warszawa
    O mnie
    administrator
    Wiele wskazuje na to, ze jestes w ciązy, ale oczywiście musisz zrobić test ciążowy! Nadal go nie zrobiłaś?

9. encyklopedie Encyklopedia zdrowia dziecka Encyklopedia ciąży
    FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Awatar edysiia
    Mieszka w
    Szczecin
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2012-06-17 zobacz kalendarz
    Wpisów
    1
    justynka20 i jak byłaś u lekarza ? Napisz czy jesteś w ciąży

STAŁY BYWALEC (min. 300) Awatar kasinia1510
    Mieszka w
    pomorskie