Wątek: Problemy z zajściem w ciąże
-
Największe marzenie....
Witam mamusie,no i przyszłe mamusie.Czy sa jakies kobiety.które miały problem z zajściem w ciążę i zaszły i po jakim czasie,czy przyjmowałyście jakies leki hormonalne?Bo my z mężem staramy sie juz około 3 i pół rokui cały czas mamy nadzieję,a oto chodzi,że miałam robiona nawet laparoskopię 4 mieś temu i wyszło niby wszystko wporządku i miałam zajśc w ciąże w ciągu 3ech mieś ,ale jak narazie to ciąży niema.
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
Hej mój mąż i ja staramy sie o dzidziusia ponad 2 lata. Zażywam cloctolbegyt, ktory ma wesprzec moja owulacje i luteine. Szokiem bylo kiedy w sierpniu po dokladnie dwóch latach od poczatków naszych starań nagle okazalo się, że jestem w ciąży. Niestety euforia nie trwala dlugo, poniewaz od 6 tygodnia byly podejrzenia, że serduszko nie bije, az do pazdziernika, kiedy poronilam w 10tyg;( Odczekalismy 3 m-ce jak radzil lekarz i wlasnie od tego miesiaca probujemy dalej. Wciaz zażywam Clo i za kilka dni mam zacząć Luteine-czyli nic sie nie zmienilo. Mam nadzieje ze i tym razem sie uda, szczególnie że teraz mam pewność ze mozemy mieć dzieci, bo juz mialam czarne myśli
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
ja także brałam clostybegyt no i zastrzyki fostimon, na cukrzycę siofor wg lekarki pomaga zajść, pregnyl i duphaston, i monitorowanie owulacji kiedy najlepszy moment ja starałam się o dziecko ponad 2 lata a leczyłam się ogólnie 4 lata.
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Problemy z zajściem w ciąże
tak pomyślałam zeby rozpocząć wątek dla tych mam które miały problemy z zajściem w ciążę . niektóre kobiety popadaja z tych powodów w depresje załamania , gdy po kilku latach nic nie wychodzi . tak było w moim przypadku leczenie na szczescie nie długotrwałe jestem młoda osoba w pore podjełam decyzje o pojsciu do lekarza i teraz juz dzidzius w brzuszku
powiedzcie dziewczyny jak to z wami było ?
-
Administrator
Wam tez się uda, musicie tylko w to uwierzyć
trzymam kciuki
-
LIDER FORUM (min. 2800)
Mam pytanie do dziewczyn, które mają problem z zajściem w ciąże a w badaniach wyszło wszystko ok. Czy wasi partnerzy badali swoje nasienie? Często to wcale nie wina kobiety, że jest problem z zajściem w ciąże a kwestia jakości męskiego nasienia. Kosztuje ono około 100zł a bardzo szybko będzie wiadomo gdzie tkwi problem i w razie czego można podjąć skuteczne leczenie.
-
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
Witajcie, dołączę się jeśli można
My staramy się o dzidziusia 2,5 roku. Mieliśmy wszystkie możliwe badania porobione, jutro zostało jeno z ostatnich (mam nadzieję, że ostatnie) HSG. Kasiek jeśli chodzi o starania długotrwałe, badanie nasienia jest podstawą, od tego się powinno zacząć, dlatego, że po tym jednym badaniu wiesz o co kaman i jeśli jest coś nie tak zaczynasz leczyć, a w przypadku kobiety tych badań jest cały ogrom - przekonałam się niestety na własnej skórze
-
-
LIDER FORUM (min. 2800)
My z mężem staraliśmy się dokładnie rok.
W grudniu 2009r zaczęliśmy, 6 grudnia 2010r miałam wizytę u gin, dostałam skierowanie na badania, zalecenie łykania probiotyku: prenatal probaby, zrobienie testu owulacyjnego (by upewnić się, że jest owulacja). Po wizycie u gin, stwierdziliśmy z mężem, że sobie odpuszczamy do czasu badań. Przed świętami postanowiliśmy zrobić ostatni test ciążowy... dwie kreseczki... Dziś jestem w 5 miesiącu ciąży i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie!
Moja rada, wiem, że nie jest łatwo... ale trzeba sobie odpuścić trochę.
np, znajdź pozytywne strony teraźniejszego życia (np, jesteście młodzi, szaleni, lubicie chodzić na imprezy, wakacje w ciepłych krajach), z sexu przede wszystkim czerpań przyjemność, a nie traktować jako przedmiotu do zapłodnienia. Kochajcie się i dbajcie o siebie. Dużo czułości, dużo miłości, dbajcie o satysfakcje seksualną. A ciąża sama przyjdzie w odpowiednim czasie, No niestety, nie każdy od razu zachodzi w ciążę. Niestety też jestem tego przykładem.
Całuję i życzę Wam dużo siły i miłości!!:**::*:*:*
mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam
Mam marzenia i odwagę by je realizować!

-
LIDER FORUM (min. 2800)
Pochodzę z rodziny, gdzie dzieci są na pierwszym miejscu. Zawsze z siostrą byłyśmy traktowane jak przysłowiowe święte krowy. Wszystko było dla dzieci, o dzieciach, z dziećmi... Kiedy skonczylam 16 lat moja siostra urodziła pierwsze dziecko. Wszyscy byliśmy zachwyceni nowym członkiem rodziny. Już wtedy wiedziałam, że też chcę zostać mamą. Po kilku latach pojawiło się kolejne dziecko. Wtedy byłam już osobą zaczynającą pracę zawodową, mającą stałego partnera. Oczywistym jest, że również chciałam mieć dziecko. Przestałam się zabezpieczać i cierpliwie czekałam. Każde opóźnienie okresu brałam za dobrą monetę, a każde jego pojawienie się przypłacałam łzami. tak mijały kolejne miesiące i lata. Coraz bardziej brakowalo mi dziecka w życiu i coraz mniej miałam na nie nadziei... Kiedy okazalo się, że moja siostra kolejny raz zaszła w ciążę ucieszyłam się, że jestem zagranicą, bo nie wiem jak zniosłabym tą sytuację będąc tuż obok. Miałam 30 lat i niknącą w oczach wiarę na cud. Kilka kolejnych lat skutecznie ugasiło tlący się jeszcze we mnie plomyk nadziei. Pogodziłam się z tym, że nigdy nie będę mamą. Kiedyś przy wizycie u internisty okazało się, że mam silną anemię i niedobór żelaza. Oprócz kuracji witaminowej lekarka zaleciła mi zrobienie testu ciążowego. Jeszcze tego samego dnia poszłam do apteki i test zrobiłam pospiesznie w pracy, nie mogąc się doczekać powrotu do domu. Niestety nadzieje znów legły w gruzach. Po kolejnej kontrolnej wizycie znów na polecenie pani doktor wykonałam test... Kiedy zobaczyłam 2 kreski nie moglam uwierzyć. Nie wiedzialam czy śmiać się czy płakać z tych emocji. Nastepnego dnia byłam u ginekologa, który potwierdził ciążę. Po 12 latach oczekiwania zdobyłam swoją wymarzoną nagrodę. Mam 36 lat, za 2 miesiące przyjdzie na świat moje dziecko i już etraz wiem, że nigdy, przenigdy nie można tracić nadziei
Ostatnio edytowane przez mamaola ; 10-05-11 o 08:01
-
LIDER FORUM (min. 2800)
niesamowita historia... gratuluję Ci i życzę dużo miłości i zdrowia!!
Twój post powinien zostać opublikowany, daję nadzieję tym, którzy ją utracili!! 
Moja ginekologa mówiła mi o swojej koleżance, też ginekolog, przez 17 lat się z mężem starali o dziecko, wszelkie badania wykonali, on w 100% płodny i ona też! A dziecka brak. Po 17 latach w pewien czerwcowy weekend planowali podróż na wyspy kanaryjskie i rozmawiali o dziecku. Stwierdzili, że są za starzy na dziecko i że chyba przyzwyczaili się do takie życia, w końcu kilka razy do roku wyjeżdżali, spotykali się regularnie ze znajomymi. No i wspólnie stwierdzili, że odpuszczają. 41 letnia Pani ginekolog następnego okresu nie dostała... 9 miesięcy później była już mamą
Trzeba wyćwiczyć psychikę bo od niej dużo zależy
Mam marzenia i odwagę by je realizować!