+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Rozstępy

SYMPATYK FORUM (min. 10) Awatar agatka89
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Data
    25styczen2011

Rozstępy

Witam,
    problemem są rozstępy chyba większość kobiet ma ten problem. Do terminu porodu zostalo mi niecale 2tygodnie. Mam okropne rozstepy na brzuchu, widze poprostu jak sie pojawia jest ich wiecej z dnia na dzien, wczoraj nad pepkiem nie mialam a dzis zaczynaja wychodzic. Smaruje je kremem i oliwka ale odnosze wrazenie ze przez to bardziej i szybciej wychodza:/ bo dopuki nie smarowalam nie mialam nic :/ Nie wiem czy nadal smarowac:/ Czy to moje urojenia ze przez te kremy wychodza bardziej:/ Troszke sie martwie bo chcialabym jeszcze kiedys wyjsc na plaze w stroju (dwuczesciowym). Wiem ze nie znikna tak calkiem. Ale czy jest cos co chociaz w malym stopniu moglo by pomoc ? Zastanawia mnie, czy od slonca jak bede sie opalac bedzie widac je bardziej czy mniej.

2. dzieckozakupy.pl
    STAŁY BYWALEC (min. 300) Awatar milunia28
    Mieszka w
    opolskie
    O mnie
    Lena Anna 11.03.2011
    Cytat Zamieszczone przez agatka89 Zobacz posta
    Witam,
    problemem są rozstępy chyba większość kobiet ma ten problem. Do terminu porodu zostalo mi niecale 2tygodnie. Mam okropne rozstepy na brzuchu, widze poprostu jak sie pojawia jest ich wiecej z dnia na dzien, wczoraj nad pepkiem nie mialam a dzis zaczynaja wychodzic. Smaruje je kremem i oliwka ale odnosze wrazenie ze przez to bardziej i szybciej wychodza:/ bo dopuki nie smarowalam nie mialam nic :/ Nie wiem czy nadal smarowac:/ Czy to moje urojenia ze przez te kremy wychodza bardziej:/ Troszke sie martwie bo chcialabym jeszcze kiedys wyjsc na plaze w stroju (dwuczesciowym). Wiem ze nie znikna tak calkiem. Ale czy jest cos co chociaz w malym stopniu moglo by pomoc ? Zastanawia mnie, czy od slonca jak bede sie opalac bedzie widac je bardziej czy mniej.
    Już był gdzieś taki wątek...Przyczyną jest za pewne zbyt pózne rozpoczęcie smarowania... skóra była napinana,rozciągana i nie uelastyczniona .Najlepiej zacząć od samego początku smarować,bo pózniej już jest za pózno Z biegiem czasu będą bledły-to na pewno,ale niestety zostaną małe blizny...które ciężko jest też opalić na słońcu czy w solarium. Można spróbować zniweczyć je zabiegami kosmetycznymi...Na pewno się spłycą,efekty też będą ale czy spektakularne? Zależy od skóry...

4. Jakich kosmetyków warto używać w ciąży? Rozstępy po ciąży - jak się ich pozbyć? Ćwiczenia w ciąży - aktywne 9 miesięcy Kosmetyki dla kobiet w ciąży - jak wybrać bezpieczne kosmetyki w ciąży
    SYMPATYK FORUM (min. 10) Awatar Agulek
    Mieszka w
    okolice W-wy
    O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2010-08-25 zobacz kalendarz
    To, że rozstępy się pojawiły, nie oznacza, że za późno smarowałaś skórę, jak twierdzi milunia. Ja smarowałam od poczatku, a pod koniec 8 m-ca pojawiły się rozstępy i już. Nie ma co dramatyzować, po jakimś czasie zbledną, choć i tak będą widoczne. Po prostu trzeba się zaakceptować, taką jaką się jest
    A co przeszkadza założyć strój dwuczęściowy na plażę? Parę rozstępów? Ja mam ich nawet sporo i wcale się nie zamierzam ukrywać pod jednoczęściowym strojem

Administrator Awatar asia
    Mieszka w
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez agatka89 Zobacz posta
    Witam,
    Agatka, daj znac, jak twoje rozstępy? Robisz coś w tym kierunku? A może w ogóle już o nich nie myślisz?

Ja słyszałm o maści dostępnej w aptece która może Ci pomóc zwalczyć blizny. Albo Contractubex albo polski odpowiednik ale słabszy-Cepan

SYMPATYK FORUM (min. 10)
    zirrama

Mieszka w
    Warszawa
    Contratubex też obił mi się o uszy ale że jest również dobry na różne blizny.

LIDER FORUM (min. 2800) Awatar Kaspirowa
    Mieszka w
    Warszawa
    O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2011-09-02 zobacz kalendarz
    A ja kupilam no-scar.

10. encyklopedie Encyklopedia zdrowia dziecka Encyklopedia ciąży
    LIDER FORUM (min. 2800) Awatar meg
    Mieszka w
    spod W-wy
    O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2011-07-13 zobacz kalendarz
    myślicie, że to Wam na rozstępy pomoże ? to jest środek na blizny pooperacyjne, nie na rozstępy.. ja Contractubex używam do smarowania blizny po CC...
    "Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje!"

SYMPATYK FORUM (min. 10)
    asiuleqq

O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2010-08-28 zobacz kalendarz
    Też mam dużo rozstępów. Na początku były strasznie czerwone, ale teraz wyjaśniały i prawie ich nie widać . Za to pępek mi wystaje ;p muszę iść przepukline zoperować ehh...

WITAJ, zanim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
    Ambasada Urody

Najlepszą metodą na walkę z rozstępami jest laseroterapia! Żaden kosmetyk nie będzie tak skuteczny.
    Na Wilanowie mamy duże promocje na różne zabiegi laserowe. Zapraszam. Konsultacje są bezpłatne! Ja również chętnie odpowiem na pytania.

+ Odpowiedz w tym wątku