+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: UPŁAWY przykra dolegliwość

SYMPATYK FORUM (min. 10) Awatar Aguu
    Mieszka w
    KONIN
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2011-07-27 zobacz kalendarz

UPŁAWY przykra dolegliwość

Ponoć upławy to jeden z obiawów w ciąży. Chciałam zapytać czy też macie z tym problem? I jak sobie z tym radzicice? Jakie znacie najlepsze sposoby i preparaty na unikniecie tej przykrej dolegliwości? a i jeszcze czy można wtedy uprawiać seks? Czekam na odp. i mam nadzieje ze pomoże to i mi i innym kobietom w ciąży.

2. dzieckozakupy.pl
    SYMPATYK FORUM (min. 10) Awatar selen
    Mieszka w
    Opole
    Hej Aguu! Ja rowniez mialam z tym problem w ciazy, nie byly to niebezpieczne objawy, bo to w wiekszosci przypadkow wystepuje z tego co sie dowiadywalam, co druga kolezanka w ciazy miala uplawy.Moje sposoby na uplawy: plyn do higieny intymnej lactacyd femina plus, jest to specjalny plyn z ph 3,5, ktore szybko odbudowuje mikroflore pochwy, chusteczki nawilzajace powinny byc ciagle pod reka, do tego dbalam o to zeby miejsca intymne byly regularnie golone, no coz.i wkladki higieniczne regularnie zmieniane) i powinnas to przetrwac

4. Karmienie w terenie Sposób na niejadka Przemycanie nowych smaków Dziecko nie słucha poleceń
    SYMPATYK FORUM (min. 10) Awatar Aguu
    Mieszka w
    KONIN
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2011-07-27 zobacz kalendarz
    Lactacyd tez używałam ale zmieniłam bo po użyciu czułam lekkie pieczeniene teraz używam płynu do higieny intymnej "biały jeleń" i czuję poprawę chyba moja flora bakteryjna wróciła do normy słyszałam że saszetki Tantum Rosa również pomagają.

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Awatar AGAPE_26
    Mieszka w
    MŁAWA
    O mnie
    Jestem szczesliwa mamusia!!!
    Hej,
    mam straszne skurcze lydek, szczegolnie w nocy. Czy wiecie co brac? Czy mozna nam ciezarnym brac potas i magnez?
    Moze ktoras z was miala podobny problem?

LIDER FORUM (min. 2800) Awatar kasiek
    Mieszka w
    Stargard Szcz.
    O mnie
    Jestem mamą, moje dziecko urodziło się 2011-09-07 zobacz kalendarz
    Lactacyd polecam również jeśli często łapie się zapalenie pęcherza, mi pomogło Na upławy od infekcji bakteryjnej pomaga również częsta (3-4 razy dziennie) zmiana wkładek. Poza tym zawsze to świeżo. Ja na zwykłe upławy ciążowe zmieniam 2 razy dziennie bo czuję się bardziej komfortowo

SYMPATYK FORUM (min. 10)
    sprężynka

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2011-08-20 zobacz kalendarz
    ja polecam również płyn do higieny intymnej pliva fem odkąd go stosuję częstotliwośc występowania upławów zmniejszyła się. na początku używałam lactacydu, ciężko mi było przejść na plive z racji ceny. w końcu się skusiłam " PLIVAfem F jest zalecany do stosowania w codziennej higienie i pielęgnacji zewnętrznych okolic intymnych, w sytuacjach podwyższonego ryzyka infekcjami grzybiczymi (na przykład podczas terapii antybiotykami czy korzystaniu z basenów publicznych), jednoczesnym stosowaniu terapii grzybicy lub profilaktyki przeciwgrzybiczej oraz przy skłonnościach do infekcji grzybiczych, a także przy podrażnieniach i skłonności do występowania stanów zapalnych." w sumie narazie pomaga, a jak już się cos pojawi to nie jest tak uciążliwe jak normalnie to bywa.

+ Odpowiedz w tym wątku

Odwiedzający odnaleźli tę stronę dzięki wyszukiwaniu fraz:

Brak wyników do wyświetlenia!

Tagi dla tego wątku

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia umieszczania postów