Wątek: UPŁAWY przykra dolegliwość
-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
UPŁAWY przykra dolegliwość
Ponoć upławy to jeden z obiawów w ciąży. Chciałam zapytać czy też macie z tym problem? I jak sobie z tym radzicice? Jakie znacie najlepsze sposoby i preparaty na unikniecie tej przykrej dolegliwości? a i jeszcze czy można wtedy uprawiać seks? Czekam na odp. i mam nadzieje ze pomoże to i mi i innym kobietom w ciąży.
-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
Hej Aguu! Ja rowniez mialam z tym problem w ciazy, nie byly to niebezpieczne objawy, bo to w wiekszosci przypadkow wystepuje z tego co sie dowiadywalam, co druga kolezanka w ciazy miala uplawy.Moje sposoby na uplawy: plyn do higieny intymnej lactacyd femina plus, jest to specjalny plyn z ph 3,5, ktore szybko odbudowuje mikroflore pochwy, chusteczki nawilzajace powinny byc ciagle pod reka, do tego dbalam o to zeby miejsca intymne byly regularnie golone, no coz.i wkladki higieniczne regularnie zmieniane
) i powinnas to przetrwac
-
-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
Lactacyd tez używałam ale zmieniłam bo po użyciu czułam lekkie pieczeniene teraz używam płynu do higieny intymnej "biały jeleń" i czuję poprawę chyba moja flora bakteryjna wróciła do normy
słyszałam że saszetki Tantum Rosa również pomagają.
-
-
FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
Hej,
mam straszne skurcze lydek, szczegolnie w nocy. Czy wiecie co brac? Czy mozna nam ciezarnym brac potas i magnez?
Moze ktoras z was miala podobny problem?
-
LIDER FORUM (min. 2800)
Lactacyd polecam również jeśli często łapie się zapalenie pęcherza, mi pomogło
Na upławy od infekcji bakteryjnej pomaga również częsta (3-4 razy dziennie) zmiana wkładek. Poza tym zawsze to świeżo. Ja na zwykłe upławy ciążowe zmieniam 2 razy dziennie bo czuję się bardziej komfortowo
-
ja polecam również płyn do higieny intymnej pliva fem odkąd go stosuję częstotliwośc występowania upławów zmniejszyła się. na początku używałam lactacydu, ciężko mi było przejść na plive z racji ceny. w końcu się skusiłam " PLIVAfem F jest zalecany do stosowania w codziennej higienie i pielęgnacji zewnętrznych okolic intymnych, w sytuacjach podwyższonego ryzyka infekcjami grzybiczymi (na przykład podczas terapii antybiotykami czy korzystaniu z basenów publicznych), jednoczesnym stosowaniu terapii grzybicy lub profilaktyki przeciwgrzybiczej oraz przy skłonnościach do infekcji grzybiczych, a także przy podrażnieniach i skłonności do występowania stanów zapalnych." w sumie narazie pomaga, a jak już się cos pojawi to nie jest tak uciążliwe jak normalnie to bywa.
-
Odwiedzający odnaleźli tę stronę dzięki wyszukiwaniu fraz:
Brak wyników do wyświetlenia!
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów