Wątek: Czy można zaplanować bliźniaki?
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
Czy można zaplanować bliźniaki?
Hej dziewczyny mam pytanie, myślicie ,że można w jakiś sposób wspomóc nature i zwiększyć prawdopodobieństwo ciąży mnogiej?Pytam poważnie.
Mamy już kochaną córeczke i planujemy następną ciąże i bardzo chcielibyśmy mieć bliżniaki.Może znacie jakieś pomocne sposoby?
Ostatnio edytowane przez admin ; 01-08-11 o 14:39
-
ELITA FORUM (min. 1000)
chyba stymulowanie owulacji ja miałam stymulowaną i na usg wychodziły pęcherzyki więcej niż jeden.ostatnio tak miałam i jestem w ciąży bliźniaczej
tylko ja miałam problem z owulacją to też jest ważne
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Podobno jak ktoś długo stosował antykoncepcje hormonalną to ma spore szansę na ciążę mnogą... A poza tym to genetyka. Najczęściej jeśli w rodzinie pojawił się bliźniaki to pojawią się i następnym razem 
Ile w tym prawdy? Nie sprawdziłam na sobie i raczej nie sprawdzę
-
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
no moze akurat wyjda blizniaki a jak ne to tez bede sie cieszyc. dzieki dziewczyny.
Narazie mam czas zeby sie przygotowac do ciazy bo maz przyjedza do domu co 4 miesiace 
mamy nadzieje ze uda nam sie w miare szybko cos zmajstrowac 
Pozdrawiam
-
OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
Ja miałam męża w domu mniej więcej raz w miesiącu, potem był co weekend na dosłownie kilka godzin i wszyscy mówili, ze szanse na ciążę są prawie żadne, bo wtedy gdy miała te dni, to jego akurat nie było.... a tu bliźniaki urodzą się w sierpniu!!! Fakt, miałam problemy z owulacją i niektórzy lekarze mówią,ze to ciąża stymulowana, ale z drugiej strony bliźniaki w rodzinie pierwszy raz muszą się zdarzyć! Pozdrawiam wszystkie
Paulina
-
ja nie mialam stymulacji... planowalismy jedno dziecko....a wyszly trojaki... teraz maja poltora roku i nie chcialabym miec jednego dziecka...
dodam ze to natularnie bylo i w rodzinie nie bylo zadnych blizniat...
-
-
OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
U mojego męża są bliźniaki ale podobno to, że u faceta są bliźniaki to o niczym nie przesądza. bo co z tego, ze u niego były, skoro to kobieta ma np. dwa jajeczka (mówię o ciąży dwu bądź więcej jajowej)?? Marza, ciężko było na początku, co??? Mnie najbardziej przeraża logistyka, ale pewnie to będzie kwestia wprawy i przyzwyczajenia. Zresztą nie ja pierwsza, nie ostatnia!!!
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
U mojego męża w rodzinie są bliźnięta (teść ma dwie siostry bliźniaczki). Na pierwszym usg (w 4 tygodniu) były dwa pęcherzyki - cieszyliśmy się bardzo, choć lekarz mówił nam że to nic pewnego. Na kolejnym usg był już jeden, drugi się wchłonął. I tak ogromnie się cieszymy - będzie to nasze pierwsze dzieciątko. Czy można zaplanować? Najlepiej zostawić wszystko naturze.
-
WITAJ, zanim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
Bliźniaki to zawsze podwójne szczęście. Moja siostra dwa razy urodziła bliźniaki (!) a zawsze myśleliśmy, że takie rzeczy się nie zdarzają. Zawsze jak kupuje zabawki dla dziecka, to wybiera 1 i kupuje razy 4 :P. Bliźniaki nie były planowane, ani spodziewane zwłaszcza, że ani u nas w rodzinie nie ma blixniąt, ani u jej męża.
-
STAŁY BYWALEC (min. 300)
A u mnie nie było bliźniaków, jestem przed 35, nie leczyłam się hormonalnie no i czekam na bliźniaki 
To nigdy nie nie wiadomo