Wątek: kwietniowe mamuśki 2011
-
FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
kwietniowe mamuśki 2011
Witam dziewczyny mam termin na 10 kwietnia i mam nadzieję że urodzę przed świętami wielkanocnymi hehe
-
Lider FORUM (min. 2800)
Witaj, ja również mam na 10 kwietnia, ale nie wykluczone, że będziemy wcześniej na świecie
-
ja tez bym chciała urodzić parę dni przed terminem
moje pierwsze dziecko urodziłam 11 dni po terminie oczywiście nie obyło się bez wywoływania. Jestem dobrej myśli
-
-
Lider FORUM (min. 2800)
A jak twoje przygotowania do przyjścia maluszka? Bo ja już dużo rzeczy zapiętych na ostatni guzik. Zresztą dziewczyny się tu ze mnie śmieją, bo ja panikuję, że nie zdążę
Była dziś u mnie położna i zaczynam spotkania przedporodowe. Pokazała mi listę i tematy spotkań, ciekawie się zapowiada. Dodatkowo dowiedziałam się, że z uwagi na konflikt serologiczny (ja mam RH -, a mąż +) muszę zmusić ukochanego do zrobienia badania, bo po porodzie trzeba coś tam podać anty..., a NFZ refunduje tylko w przypadku posiadania zaświadczenia o gr. krwi mojej i ojca dziecka. Bezsens, ale cóż, trzeba. Najgorsze jest to, że mój mąż nienawidzi lekarzy, badań itp. i tu będzie ciężko zrobić to badanie. jak był ze mną na krzywej, to po wyjściu moim z gabinetu i ujrzeniu watki ze śladami krwi zrobiło mu się słabo. Podejrzewam, że na to badanie pojedziemy całą rodziną, bo pewnie będą z nim kłopoty
-
HEJ, a ja mam termin wlasnie na wielkanoc i bede bardzo szczesliwa jak moje malenstwo przyjdzie na swiat wlasnie wtedy, bedzie takim moim jajeczkiem wielkanocnym!
wiadomo ze moze urodzic sie pare dni wczesniej albo pozniej.
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Witajcie, ja mam termin na 13 kwietnia, ale coś mi mówi, że będzie trochę wcześniej. Nie mam jeszcze nic kupionego, ale mam już wybrane te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko itp. Pozostanie tylko jechać i już konkretnie zamówić. Od poniedziałku zaczynamy szkołę rodzenia
Bardzo jestem ciekawa tych zajęć.
-
-
jeszcze jestem w polu jak to się mówi
mam dużo rzeczy po córci która ma 6 latek typu łóżeczko,przewijak, leżaczek itp. nie znam jeszcze płci dzieciątka i na razie wybieram rzeczy neutralne ale idę do lekarza 10 stycznia i mam nadzieję, że się dowiem jakiej płci jest moje maleństwo.
-
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
Witam Was Dziewczyny! Ja mam termin porodu na 26 kwietnia
Oczekujemy naszego pierwszego Bąbelka, 2 dni przed terminem porodu (24 kwietnia - w Wielkanoc) będziemy z mężem obchodzili pierwszą rocznicę ślubu
))) Narodziny maleństwa byłyby wspaniałym prezentem, choć osobiście wolałabym nie spędzać Świąt w szpitalu... Wciąż nie znamy płci naszego Bąbelka, w 11 tygodniu ciąży podczas badania USG było widać wyraźnie "coś", co sugerowałoby, że może to być chłopczyk, lekarz choć sam przyznał, że wygląda "to" dość sugestywnie radził nie przyzwyczajać się domyśli, że to chłopczyk, na badaniu połówkowym maleństwo nie odkryło przed nami swojej tajemnicy... Macie już pomysły na imiona dla swoich maluszków??? My jesteśmy prawie pewni, że syn będzie Mikołajem, natomiast nie mamy kompletnie koncepcji, jakie imię nadać ewentualnej córeczce...
-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
cześć dziewczyny
dołączam do waszej grupy :-) termin mam na 20 kwietnia i wiem że będę miala syna
Nie mogę się już tego kwietnia doczekać tym bardziej że brzuch już taki wielki i jakoś tak coraz ciężej się robi... po wejściu na drugie piętro mam straszna zadyszkę, rano jakoś tak ciężko z łózka wstać Też to tak macie? u mnie to pewnie przez kg bo przytyłam juz 12 kg a to dopiero 26 tydzień Ile do tej pory przytyłyście?
-
WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi
Witam przyszłe Mamy:)
Właśnie przed chwilą założyłam sobie tutaj konto i przyznam, że zapowiada się ciekawie:) Ja mam termin na 13 kwietnia i już nie możemy z Mężem się doczekać naszego Maleństwa. Nie znamy jeszcze płci Dziecka bo chyba się wstydzi i zasłania co nie co rączką:)
Aniu ja mam podobnie. Wystarczy, że przejdę się do sklepu i już czuję okropne zmęczenie i czasami nawet kręci mi się w głowie. I nie martw się ja też sporo przytyłam ale sie tym nie przejmuję bo wiem, że WARTO:) A kilogramy po ciąży szybko zgubisz;)