Wątek: wspieramy "marcowego" Aleksa ur. 18.11.2011 i jego mamę Joasię !!!!!
-
OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
wspieramy "marcowego" Aleksa ur. 18.11.2011 i jego mamę Joasię !!!!!
Jak już większość z Was forumowych mam wie, że jedna z naszych marcowych koleżanek Joasia z okolic Wałbrzycha urodziła w zeszłym tygodniu Aleksa w 23 tc, Aleks urodził się 18.11.2011 o godz. 16.23, ważył 600 g, mierzył 32 cm i od samego początku jest bardzo silnym i dzielnym chłopcem, co nie zmienia faktu, że wszystkie martwimy się o jego losy, chociaż głęboko wierzymy że będzie dobrze !!!
Asia trafiła do szpitala w środę, nie mając żadnych skurczy, a rozwarcie okazało się spore bo na 6 cm... Lekarze do piątku próbowali zatrzymać poród, jednak nie udało im się, Asia musiała podjąć trudną decyzję, ale oczywistą, że lekarze mają ratować dziecko po porodzie, urodziła siłami natury, zobaczyła go dosłownie przez chwilkę, Aleksowi biło serduszko, a po podaniu tlenu zaczął nabierać kolorów, gdy w sobotę pojawiła się smółka po podaniu 1 ml mleka Asi wszystkie cieszyłyśmy się jak dzieci, lekarze i pielęgniarki wręcz straszyli przed 3 dobą - wtedy pojawia się kryzys, ale Aleks walczy dalej, je więcej, bo dzisiejsza informacja to 3 ml, siusia, robi kupkę, usg główki nie wykazało żadnych nieprawidłowości, niestety Aleks ma serce płodowe i nie zamknięte komory, trzeba było podjąć decyzję czy zamykamy w sposób operacyjny czy farmakologiczny, farmakologicznie lepiej niż robić operację na takim malutkim serduszku, na szczęście po podaniu pierwszej dawki leku komory pomału się zamykają, oby było coraz lepiej !!!
założyłam ten wątek, bo wiem że wiele z was przejęło się losem Asi i Aleksa, postaramy się wraz z innymi marcówkami informować tutaj Was na bieżąco o postępach, a także po to, żebyście tutaj mogły napisać coś do Asi, żeby miała łatwy i szybki dostęp do tych wiadomości i żeby zobaczyła jak wiele osób ją wspiera !!!!!!!!
-
OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...
-
LIDER FORUM (min. 2800)
Trzymajmy kciuki za Aleksa i jego dzielnych Rodziców
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Wegemamusia brdzo mocno trzyma kciuki i modli się o zdrówko Aleksa i siłe dla dzielnych rodziców. I jak obicałam- jak młody wychodzi ze szpitala i podrośnie troszke to robie najazd na chatę z wegepysznosciami dla Was :*
Buziaki!
Ostatnio edytowane przez wegemama ; 23-11-11 o 14:23
-
STAŁY BYWALEC (min. 300)
Dużo pozytywnych myśli i mocno zaciśnięte kciuki dla Asi i Aleksa.
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Trzymamy kciuki za kruszynkę Aleksa i jego dzielną mamę Asię :*
-
-
LIDER FORUM (min. 2800)
trzymamy mocno kciukasy!!!
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Najwięcej wiary i modlitwy dla zdrowia, życia Aleksa i jego rodziny!
-
FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
moimi myślami jestem z Asią i Aksem
-
LIDER FORUM (min. 2800)
Trzymam mocno kciuki za małego Aleksa i jego rodziców!!! wierzę, że wszytsko dobrze się ułoży!!!!!
Odwiedzający odnaleźli tę stronę dzięki wyszukiwaniu fraz:
Brak wyników do wyświetlenia!
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów