Wątek: co dolega, jak sobie radzić?
-
Administrator
co dolega, jak sobie radzić?
Napiszcie, co najbardziej doskwierało wam po porodzie - ciało czy psychika? Obolałe krocze, nawał pokarmu, a może najgorszy był baby blues? Jak radziłyście sobie z dolegliwościami?
-
SYMPATYK FORUM (min. 10)
Najlepsza jest aktywnośc przy maluchu
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Dla mnie najgorsze i najbardziej dokuczliwe są szwy po nacięciu krocza, tym bardziej, że doskwiera mi zapalenie pochwy. Mam nadzieję, że po kilku dniach będzie już lepiej. Czy ktoś może też to przechodził?
-
-
STAŁY BYWALEC (min. 300)
O kogo ja widzę !! Witamy ponownie pierwszą grudniową mamę ;D
-
Administrator
O, Justi, opisz jak bylo - dziewczyny zastanawialy sie, co u Ciebie. A tu masz lekturę do poduszki, moze cos sie przyda 
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...lec_35947.html
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Tak się domyślałam, że zastanawiałyście się co ze mną / z nami
Ale miło, że tak rzeczywiście było
Poród opisałam w dziale 3 trymestr - grudniowe mamy. Mogę opisać jeszcze raz, ale gdzie?
-
-
ELITA FORUM (min. 1000)
P.S. Dziękuję za lekturę!
-
-
STAŁY BYWALEC (min. 300)
Szwy - święta racja Justi! Efekt potęgowało zbyt wysokie łóżko szpitalne żeby bez bólu z niego zejść. Jednocześnie było zbyt niskie by wyjąć bobasa z "korytka" bez zaciskania zębów. Mnie jeszcze irytowało zachowanie personelu. Tekst typu :" czy te dzieci się wściekły dzisiaj?" albo "bo to typ drzyjca" z ust położnych? Dodam że pierwszy padł w środku nocy, gdy szpial przyjął 10 porodów w ciągu ostatniej doby a ostatnie mamy kładli na patologii bo nie było miejsc. Przy takim stężeniu noworodków, gdzie przeciętnie w sali jest ich 4 efekt "łaaaa!" działa jak klocki domina. Druga ocena dotyczyła dziecka urodzonego jakieś 3 godziny wcześniej. Początki ssania cyca zwykle są trudne. Żeby opisac stosunek presonelu do świeżo upieczonych mam możnaby książkę napisać. Porównałabym to do sposobu traktowania krów dojnych w oborze. Choćby wrzask na kobietę, która właśne urodziła, że przystawiać nie umie? Albo że się skarży na ból brodawek i nie chce przystawiać?
-
FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)
Mi po porodzie doskwierał tylko brak snu!! i tak jest cały czas (czyli 2 miesiące)
szwów w ogóle nie czułam
siedzieć mogłam już w dzień porodu
wiem wiem, szczęściara ze mnie :P
-
ELITA FORUM (min. 1000)
W szpitalu, w którym rodziłam, wszystkie mamy miały swoje pociechy w swoich łóżkach i nikt nic na to nie mówił, a łóżeczka-wózki służyły raczej tylko na chwilę albo do wyjechania na spacer po korytarzu oddziału położniczego, albo żeby pokazać malucha odwiedzającym. Łóżka też wysokie, ale przy każdym był podnóżek, który ułatwiał wychodzenie z łóżka.